Thermoskan Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Wat is er fijner dan op een koude dag een heerlijk kopje koffie of een hete kop thee? Je kruipt ermee onder een dekentje op de bank en zet voor heel even je favoriete serie aan. Klinkt fantastisch, maar het is in niet alle gevallen mogelijk om daadwerkelijk aan dat kopje thee of koffie te komen. Misschien ben je wel veelal buiten de deur of begeef je op plekken zonder de benodigde faciliteiten.

Een gelukje voor jou is dat er voor bovenstaand probleem gewoon een oplossing is, namelijk… de thermoskan! In dit artikel vind je alle budget varianten van dit mooie product, variërend te koop bij winkels als de Action tot aan de Lidl en nog veel meer! Lees je snel verder?

Thermoskan Action

Allereerst onderzochten we of een thermoskan wel echt bij de Action te koop zijn. Nou, we kunnen er duidelijk over zijn, want er is maar één antwoord te geven op die vraag en dat is ‘ja’. Dus, bij deze presenteren we je de maar liefst 2 thermoskannen die je bij de Action kan aanschaffen.

Thermoskan

Prijs: €8,99
Inhoud: 1,9 liter

Kijk aan, al met de eerste thermoskan die we laten zien, kan je wel meer dan vijf kopjes thee zetten. Tenminste, dan gaan we ervan uit dat je alleen water in de thermoskan houdt. Je kan er natuurlijk ook koffie in doen en dan heb je nog wel veel meer dan die 5 kopjes te vullen. Een prima kan, voor een prima prijsje dus. Waarom je specifiek deze moet aanschaffen? Nou, wellicht omdat het gaat om een koffiekan met soft touch grip én een tapkraan. Die tapkraan voorkomt overbodig smeren. Helaas is het niet bekend hoe lang de vloeistof warm blijft en dus op welke termijn je de inhoud moet opdrinken, om een zo’n lekker mogelijk resultaat te krijgen.

Klik hier om de thermoskan te bekijken

Tefal thermoskan 1 liter

Prijs: €8,95
Inhoud: 1 liter

Nu denk je misschien dat deze thermoskan goedkoper is, waar je feitelijk gezien gelijk in hebt, maar ongelijk in krijgt wanneer je kijkt naar de verhouding van de kan. Waar het net nog ging van een ‘makker’ van 1,9 liter, zal je het nu met slechts een litertje moeten doen. Die ene liter is overigens wel van kwaliteit, want het gaat om een thermoskan van het merk Tefal. Tefal is een merk dat zich al jarenlang op de markt bevindt en keer op keer kwaliteit levert. Een puike aankoop dus, als je het ons vraagt. Handig is trouwens dat de thermoskan in zwart en rood beschikbaar is. Koop je er twee, dan houd je de rode bijvoorbeeld voor koffie en de zwarte voor thee. Je wil namelijk geen theewater stoppen in een kan waar ooit koffie in heeft gezeten, want de smaak van koffie zal je er nooit uitkrijgen. Just saying…

Klik hier om de thermoskan te bekijken

Thermoskan Lidl

Van de Action springen we direct door naar de Lidl. De Lidl is immers ook zo’n winkel waar je simpelweg blij van wordt. Ze verkopen veel en veel voor een scherpe prijs. Zo hebben ze eveneens een assortiment in thermo-artikelen, waaronder thermoskannen. We hebben een mooie selectie voor je proberen te maken. Kijk maar:

ERNESTO® Thermoskan

Prijs: €14,99
Inhoud: 1 liter

We houden van keuze, maar wel als die keuze gelimiteerd is. En laat deze specifieke thermoskan nou precies voldoen aan die vraag. Je hoeft namelijk niet te kiezen tussen talloze kleuren, waarvan het toch eigenlijk niet echt uitmaakt, maar kan wél kiezen tussen twee vormen. Je vindt deze thermoskan namelijk in een rechte en ronde variant. Waarom dit uitmaakt? Nou, zo kan je makkelijk onderscheid maken tussen koffie of thee. Anderzijds is een rechte variant simpelweg makkelijker in een tas te stoppen dan een ronde kan. Hoe dan ook zit er in beide varianten een inhoud van 1 liter. De binnenkant van de thermoskan is gemaakt van stevig glas en de dubbele laag houdt het drinken lang warm. Hoe lang? Dat staat nergens vermeld.

Klik hier om de thermoskan te bekijken

ERNESTO® RVS thermoskan met pomp

Prijs: €24,99
Inhoud: 2,1 liter

Voor een nog, vinden wij, schappelijke prijs, schaf je deze thermoskan aan. De inhoud verklaart de prijs, maar ook de dop doet dat. De dop van de kan is namelijk uitgerust met een pomp. In de praktijk komt het erop neer dat je de kan gewoon rechtop kan laten staan, wanneer je de bekers/ kopjes/ mokjes inschenkt. Het is veilig en gebruiksvriendelijk. In geen enkel opzicht hoef je het RVS aan te raken, dat waarschijnlijk niet warm is, maar toch, you better be safe than sorry. Wat ons betreft dus een goede investering wanneer je op zoek bent naar een thermoskan met een hoge functionaliteit.

Klik hier om de thermoskan te bekijken

ERNESTO® Isoleerkan

Prijs: €14,99

We begrijpen ook niet helemaal waarom het ene een thermoskan heet en het andere een isoleerkan, maar zo is het nu eenmaal. Anyway, je kiest voor deze variant van Ernesto als je op zoek bent naar iets stijlvols. Stijlvol? Een thermoskan? Ja zeker. Ernesto heeft dit onder andere voor elkaar gekregen door de bamboe handgreep en de mat afgewerkte kan, dat in de kleuren wit en zwart voorkomt. Bovendien wordt er hier wél een keer aangegeven hoe lang ‘warm’ warm blijft. Ben je tevreden met een duur van 6 uur, dan zit je zeker goed. En oh ja, in een isoleerkan als deze kan je natuurlijk ook koude dranken lang koud houden. Misschien heet het daarom wel een ‘isoleerkan’ en geen ’thermoskan’.

Klik hier om de thermoskan te bekijken

Andere budget keuzes

Nog een aantal laatste budget varianten, waar je wellicht ook weleens een blik op zou kunnen werpen. Als je al overtuigd bent van een keuze, dan moet je dat lekker zo laten. Ben je nog benieuwd naar wat anders, dan is het misschien een goede optie om verder te kijken.

Thermoskan Hema

Prijs: €17,50
Inhoud: 1 liter

Deze thermoskan heet ’thermosbinkie’. Alleen al daarom zouden we hem aanschaffen. Maar goed, dat is natuurlijk voor niemand een ‘echte’ reden om de thermoskan aan de kant te laten staan. Wat dan wel weer fijn is, is dat de thermoskan in een prachtige matzwarte variant aan je wordt aangeleverd. Dit betekent dat je ‘m gewoon in je trendy kantoortje kwijt kan, zonder dat iemand ervan opkijkt. De thermoskan houdt dranken tenminste 6 uur warm en 12 uur koud. Gelukkig zijn ze hier wel eerlijk over, al zeggen de recensies niet altijd dat het met die tijden overeenkomt.

Klik hier om de thermoskan te bekijken

Thermoskan Olympia

Prijs: €17,45
Inhoud: 1 liter

Wauw! Wat voor pareltje is dit! Een thermoskan hoe we die niet eerder hebben gezien. Het materiaal waarvan de kan is gemaakt hebben we trouwens al wel gezien, want dat betreft ‘gewoon’ RVS. RVS maakt dat de fles stevig is, maar dus ook goed de warmt kan vasthouden. Verder is de fles/ kan uitgerust met een soort drukknop. Dit zorgt ervoor dat het schenkgat kleiner wordt en je dus niet je dure zwarte koffie morst over de helft van de tafel. Dan heb je eindelijk zo’n kan aangeschaft en kan je er alsnog niets mee. Niet doen, dus.. 

Klik hier om de thermoskan te bekijken

Koopgids thermoskan

We zijn er niet vies van om wat aan te verhelderen. Alle beschrijvingen die we hierboven hebben geschreven, zijn dan slechts een kleine afspiegeling van wat we er allemaal over zouden kunnen zeggen. Echter moet een beschrijving behapbaar blijven en houden we het dus relatief kort. Dat weerhoudt ons er overigens niet van om nog een korte koopgids te beschrijven, waar alle belangrijke punten van een thermoskan op een rij staat. Misschien helpt dat je keuze te bevestigen.

 • Isolatieprestaties
  De belangrijkste functie van een thermoskan is om dranken op de gewenste temperatuur te houden. Hoe langer de isolatieperiode, hoe beter de thermoskan. Het is dan wel handig dat de verkopers dit gewoon eerlijk vermelden, in plaats van het gewoon in het midden te houden.
 • Materiaal
  Thermoskannen zijn er in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, glas en kunststof. Roestvrijstalen thermoskannen zijn duurzaam en behouden de temperatuur goed. Glas kan een goede keuze zijn als je de voorkeur geeft aan de smaak van de drank zonder enige invloed van het materiaal. Kunststof thermoskannen zijn vaak lichtgewicht en betaalbaar, maar isoleren mogelijk minder efficiënt. Een combinatie van alle materialen is natuurlijk ook mogelijk.
 • Inhoud
  Kies een thermoskan met de juiste inhoud voor je behoeften. Thermoskannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine persoonlijke modellen tot grotere thermoskannen voor groepen.
 • Sluiting
  Controleer het type sluiting van de thermoskan. Een lekvrije en gemakkelijk te openen en sluiten deksel is belangrijk om morsen te voorkomen en de temperatuur te behouden.

Zie je? Over eigenlijk alles dat hierboven is beschreven hebben we ergens al wat gezegd. Daarentegen staat het hier in een duidelijk overzicht. Doe er je voordeel mee!

Vorige blog

Lukas Dhont: partner, privé, films en meer

Volgende blog

Luchtontvochtiger Action, Lidl & meer Budget Keuzes