Luchtontvochtiger Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Nu de dagen weer kouder worden, kan het zo maar voorvallen dat het wat vochtiger in huis wordt. Gezien de hoge gasprijzen ga je namelijk geen ruimtes verwarmen waar je niet bent. Niks mis mee, behalve dat de luchtvochtigheid ineens door het dak kan gaan.

Gelukkig is daar de luchtontvochtiger. Deze apparaten komen in verschillende soorten en maten en zullen je ongetwijfeld wat opleveren. Want, niet alleen bij kou zijn deze dingen je beste vriend, ook in vochtige kelders en badkamers zal je er wat aan hebben. In dit artikel vertellen we je waar je goedkope varianten luchtontvochtigers vindt. We nemen eerst een kijkje in het assortiment van de Action en Lidl en zullen daarna nog meer budget keuzes aan je aanbieden.

Luchtontvochtiger Action

Zeg maar tot ziens tegen al het vocht in huis, want bij deze presenteren we de luchtontvochtigers van de Action. We zullen laten zien wat de luchtontvochtigers kenmerkt, hoe duur ze zijn en nog veel meer! Lees maar gauw verder.

Ultra Fresh vochtvanger

Prijs: €1,69

Deze vochtvanger wordt geleverd met twee vullingen. Zonder zo’n vulling heb je er namelijk niks aan. Wat je moet doen is de inhoud van een vulling in de bak van de vochtvanger gooien. Deze balletjes trekken het vocht aan en zullen de ruimte dus minder vochtig maken. Als de balletjes zijn verzadigd, is het tijd om een nieuwe vulling aan te brengen. Het is een klassieke vorm van vochtvangen en werkt als een trein. Wel moet je dus regelmatig een nieuwe vulling aanschaffen.

Mocht je nieuwsgierig zijn, bij de Action worden ook navullingen los van de bak verkocht. De meest voordelige zal waarschijnlijk deze betreffen:

Washcat vochtvanger navulling
Prijs
: €2,29
Inhoud: 3 x 450 gram
Klik hier om de navulling te bekijken

Luchtontvochtiger Lidl

Zoals we al vermeldden zouden we ook onderzoeker of en welke luchtontvochtigers ze bij de Lidl verkopen. We doelen overigens op de webshop van de Lidl, aangezien het assortiment van non-food artikelen daar aanzienlijk groter is dan in de winkel. Bij de Action betrof het in dit geval wel artikelen uit de winkel.

SILVERCREST® Mobiele airconditioner 7000 BTU

Prijs: €169,00

Niet schrikken van de prijs, want dit betreft een elektrisch apparaat. Een apparaat dat wordt verkocht als mobiele airconditioner, maar ook de functie van een ontvochtiger heeft. Hij kan tot wel 50 ml per uur aan vocht opvangen en is dus dé ideale vriend waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had. Overigens valt dit bedrag voor zo’n apparaat nog flink mee, vandaar dat hij wel onze ‘budget keuze-lijst’ heeft bereikt. Verder heeft het apparaat ook een timer functie, waarmee je dus het koelen (of ontuchtigen) kan timen.

Uit deze omschrijving kan je wel begrijpen dat er geen luchtbevochtigers worden verkocht zoals dat bij de Action het geval is.

Andere budget keuzes

En zo vliegen we direct door naar andere budget keuze luchtontvochtigers. De lijst zal afwisselend elektrische luchtontvochtigers bevatten als kleine potjes werken met korrels en dergelijken. Ach, je ziet vanzelf wel wat bij welke categorie hoort.

Krachtige luchtontvochtiger – Fluisterstille werking in ruimtes tot 50m2

Prijs: €71,00

Je kan deze elektrische luchtontvochtiger neerzetten in ruimtes met een oppervlakte tot 50 m2. Bij grotere ruimtes heb je er logischerwijs meer nodig. Maar goed, in principe zou deze onvochtiger tot wel 800 ml aan vocht kunnen opvangen. Gezien het reservoir ongeveer 2,3 liter betreft, hoef je hem niet eens elke dag te legen. Het is een redelijk stijlvol apparaat voor een degelijke prijs. Echter is niet iedereen even enthousiast over de werking ervan. Dat is toch wel iets waar je serieus over moet denken, omdat je wel iets wil aanschaffen dat werkt.

Navulbare vochtopnemers – 4 stuks – navulbaar

Prijs: 13,58

Voor nog geen vijftien euro ontvang je 4 vochtopnemers, elk inclusief twee (na)vullingen. Dit is het type luchtontvochtiger met korrels. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld in veel meer ruimtes dan alleen de badkamer of je slaapkamer last hebt van vocht. Dan is het redelijk voordelig om een aantal van deze vochtvreters aan te schaffen, in plaats van vier apparaten van 100 euro per stuk. Nou goed, het spreekt allemaal wel voor zich, dus we zouden zeggen: neem lekker een kijkje.

Eurom luchtontvochtiger Dry Best 10

Prijs: €139,98

Als je winkelt met de kennis dat de duurste luchtontvochtigers makkelijk richting de driehonderd euro schieten, valt deze honderdveertig euro nog wel mee. Het apparaat zou zeer stil moeten werken en zou een wonderbaarlijke capaciteit van 10 liter per 24 uur moeten hebben. Tenminste, als je het apparaat in een ruimte zet die niet groter is dan 20m2. Weet trouwens dat het reservoir maar 2 liter groot is en dat je dus meerdere keren het apparaat moet legen, om te voor zorgen dat je zo efficiënt mogelijk te werk gaat. Vind je het apparaat niet mooi? Dat zijn luchtontvochtigers eigenlijk bijna nooit. Ook daar moet je het maar gewoon mee doen.

AG240 Luchtontvochtiger – Luchtreiniger – Dehumidifier – Grote watertank 2.5L 

Prijs: €149,99

Oké, eerlijk is eerlijk. Deze luchtbevochtiger ziet er al een stuk beter uit. Ook omdat je de sfeerverlichting in maar liefst 7 verschillende kleuren kan instellen. Dat is natuurlijk absoluut overbodig, maar wel leuk. Goed, over tot de orde van de dag: je zet deze luchtontvochtiger neer in ruimtes van 10-35m2. Je zal dan zo’n 800 ml per dag kunnen opvangen in het enorme reservoir. Die 800 ml geldt dan wel bij een temperatuur van 30 graden en een luchtvochtigheid van 80%. Een ideale luchtvochtigheid ligt in huis trouwens op zo’n 40 tot 60%.

Bison Vochtvreter Neutraal 2x 900 gram

Prijs: €11,99

The bigger, the better, of zoiets. Want, deze vochtvreter heeft een capaciteit van 900 gram, anders dan de 350 gram die we veel vaker zien. In ieder geval krijg je voor deze prijs de bak en alvast twee vullingen, zodat je direct aan de slag kan. Het vocht uit kamers verdwijnt als sneeuw voor de zon en jij hoeft niet bang te zijn (of in ieder geval een stuk minder) voor schimmelvorming. Schimmelvorming? Ja, zeker, dat is de voornaamste reden dat mensen op zoek zijn naar manieren om het vochtgehalte in een ruimte omlaag te krijgen.

MADEIRA Luchtontvochtiger Notos

Prijs: €109,00

Haal je spierballen maar te voorschijn, want als je van plan bent de luchtontvochtiger regelmatig te verplaatsen, kan 10 kg best veel zijn. Maar goed, je gebruikt deze luchtontvochtiger in ruimtes van 18 tot 38 vierkante meter. Het zou in principe tot zo’n 10 liter per dag kunnen opslurpen, al zal dat in realiteit vast niet het geval zijn. Misschien als je ‘m inderdaad van ruimte naar ruimte verplaats, maar dat is dan ook het enige moment. Verder ligt het geluidsniveau met 42 dB redelijk laag en is de vermogensopname van 175 watt ook niet schrikbarend hoog. Een prima apparaat voor een degelijke prijs.

Wist je trouwens dat er ook plekken zijn waar je luchtontvochtigers (de elektrische apparaten) kan huren? Wellicht kan het uitproberen je ervan overtuigen een eigen aan te schaffen.

Koopgids

Tot slot verblijden we je graag met een koopgids. Aan de hand van de punten in deze koopgids, zal jij de luchtontvochtiger van je dromen moeten kunnen vinden. Doorlezen maar!

Oh ja: er zijn dus meerdere types luchtontvochtigers, waar we ons in deze koopgids met name richten op de elektrische variant. De zogeheten vochtvreters zijn vrijwel altijd hetzelfde.

 • Capaciteit
  De capaciteit van een luchtontvochtiger wordt gemeten in liters water per dag. Kies een model met een capaciteit die geschikt is voor de grootte van de ruimte waarin je het wilt gebruiken.
 • Geluidsniveau
  Controleer het geluidsniveau van de luchtontvochtiger, vooral als je deze in de slaapkamer of andere rustige ruimtes wilt plaatsen.
 • Energie-efficiëntie
  Let op het energieverbruik van de luchtontvochtiger. Een energiezuinig model kan je helpen om kosten te besparen op lange termijn.
 • Vochtigheidsregeling
  Sommige luchtontvochtigers bieden de mogelijkheid om de gewenste luchtvochtigheidsgraad in te stellen. Dit kan handig zijn om de vochtigheid op het gewenste niveau te houden. Een te droge lucht is namelijk óók niet goed.
 • Onderhoud
  Overweeg hoe gemakkelijk het is om het apparaat schoon te maken en filters te vervangen. Onderhoudsvriendelijke modellen zijn handig voor langdurig gebruik.
 • Functies
  Sommige luchtontvochtigers hebben extra functies, zoals een ingebouwde luchtreiniger, dat kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

Zie je wel! Erg waardevol al die tips. Voor nu wensen we je alvast zoeken en aanschaffen van jouw luchtbevochtiger en zien we je graag een volgende keer terug.

Vorige blog

Thermoskan Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Volgende blog

Hoe snel loopt een mens en meer leuke feitjes