AMSTERDAM - Radiozender JOE. FOTO COPYRIGHT SANDER KONING

Sven Ornelis: partner, gezin, huis en meer

Al seizoenen lang staan Anke en Sven klaar om je te vermaken. Te vermaken door integrerende gesprekken met gasten, maar ook gewoon door simpelweg een lach op je gezicht te toveren. De man uit dit duo, Sven, is inmiddels een zeer doorgewinterd radio-persoon.

Hoewel hij onlangs alweer een bepaalde leeftijd heeft bereikt, verwachten we nog veel van hem op dat vlak. Nu hij ook weer ‘gewoon’ aan de slag is gegaan bij Joe met Anke, denken we dan ook niet dat hij ‘plotseling’ zal stoppen. Hoe dan ook is Sven Ornelis natuurlijk veel meer dan zijn baan op de radio. We zullen in dit artikel eens andere aspecten van zijn leven ontdekken.

Wie is Sven Ornelis?

Toch nog even een kleine notie van wie Ornelis nu eigenlijk is, voordat we ingaan op alle andere interessante informatie over hem. De nu 50-jarige Ornelis is, zoals vermeld, een bekend radiopresentator. In zijn carrière heeft hij inmiddels al een mooie hoeveelheid trouwe luisteraars opgebouwd. Het zijn met name zijn vlotte presentatiestijl, zijn betrokkenheid bij de muziekwereld en zijn leuke humor, die hem die populariteit heeft opgeleverd.

Hoewel hij jarenlang een vaste dj bij Qmusic is geweest, heeft hij sinds een aantal jaar een plekje bij de radio Joe. Elke werkdag tovert hij samen met collega Anke Buckinx van 06.00-10.00u een lag op de gezichten van de luisteraars. Daarnaast wordt er ook een zogeheten ‘brede kijk’ op de actualiteit waargemaakt. En oh ja, kan je niet genoeg van het duo krijgen? Elke maandag komt er een nieuwe aflevering van ‘De Oplossing’ online, de podcast van Anke en Sven samen.

Privé

Nou hoeven we er geen geien van te maken dat Sven erg geliefd is onder zijn publiek. Het zou ons dan ook niets verbazen als hij al meer dan eens een liefdesbrief heeft ontvangen. Niet eens zo zeer met de inhoud dat hij zijn huidige partner moet verlaten, maar gewoon om überhaupt kans te maken.

Partner

Echter, wat veel mensen niet weten, is dat Sven Ornelis wel degelijk een partner heeft. Sterker nog, deze zou al jarenlang in het leven van Ornelis aanwezig zijn. De eigenschappen van deze persoon zijn ‘lief’ en ‘geduldig’ en bovendien zou het de beste partner ooit zijn. Erg leuk, maar het maakt het wel frustrerender dat we niet weten om wie het dan gaat.

De reden waarom hij er niets over zegt, is onder andere omdat hij er niks over kwijt wil. Het is daarmee ook zijn eigen keuze, niet zo zeer van zijn partner. Bovendien zou Ornelis het niet over zijn hart kunnen verkrijgen dat er slecht over zijn partner zou worden gepraat. Dat je vind dat Ornelis zelf een ‘zagevent’ of ‘slechte’ radiomaker is, zal hem een biet wezen.

Gezin

Maar, omdat we weten dat er dus in ieder geval een partner aanwezig is, is een tweede vraag die wij hebben, of hij ook een gezin heeft. Het antwoordt hierop is ‘nee’. Tenminste, hij schreef ooit dat hij geen nageslacht heeft. In plaats van hier druk over te voelen, plukt hij juist de vruchten hiervan af. Zo leeft hij een leven zonder die verantwoordelijkheid en kan zich dus op hele andere dingen focussen.

Mocht Ornelis ooit nog vader worden op een manier, dan wensen we hem en zijn partner het allerbeste toe. We zijn er van overtuigd dat hij een liefdevol gezin zou kunnen bieden.

Huis

Tja, en waar woont zo’n bekende radio-dj dan eigenlijk? Nou, we kunnen je vertellen, het is een stulpje waar je ‘u’ tegen zegt.

Het huis vind je onder de naam Vila Braeckman, dat in 1903 al werd gebouwd. Maar dat het uit die tijd komt, is niet meer te zien. Althans, wanneer je naar de geavanceerde snufjes in de keukens en badkamers. Alles is voorzien van de nieuwste technieken en dat is voor Ornelis belangrijk, omdat hij op die manier op de beste manier kan koken voor zijn gasten. Zijn titel als ‘Would Be Chef‘, komt dan fantastisch van pas. De aanwezige gasten hoeven overigens niet bang te zijn om de laatste trein te missen, want de Vila is eveneens uitgerust met de meest prachtige gastenkamer.

Vakantiehuis

Oké, na de aankoop van zo’n vila ben je wel gelukkig, toch? Ongetwijfeld, al kriebelde het tien jaar geleden ook al bij Ornelis om nog een investering te doen. Hij kocht een appartement in Barcelona, die eveneens is gerenoveerd naar een echt ‘pareltje’. Mocht de dj voor even zijn ochtendprogramma vaarwel zeggen, dat kan je je wel bedenken waar hij zich op dat moment bevindt…

Andere leuke feitjes

We hebben niets minder dan lof voor deze man. Een lieve partner, een leuke baan, een mooi huis, zelfs een vakantiehuis… We zullen alles over hebben voor een leven zoals hij. Wist je trouwens ook dat hij nog op veel meer vlakken actief is en graag streeft naar een doel? Lees hier maar eens:

  • In 2014 probeerde Ornelis een wereldrecord voor de langste radio-uitzending neer te zetten. Hij zou langer dan 40 uur lang radio moeten maken. (We worden alleen al moe van het idee.)
  • Hij schreef een kookboek én wandelboek. Deze onderwerpen zijn twee liefdes van Ornelis, die zijn leven op positieve wijze hebben veranderd. Erg inspirerend, dus!
  • Ornelis investeert liever zijn geld in de ambacht van een chef zijn, dan in het aanschaffen van dure auto’s of een abonnement bij de plaatselijke golfclub.
  • Onze beste kerel is afgelopen 7 juni (2023) alweer vijftig jaar geworden. Een echte mijlpaal, zo zegt hij zelf.

Zo zie je maar weer, achter een ‘simpele’ radio-dj huist vaak nog veel meer dan je denkt. We hopen nog veel van hem te horen en wensen hem veel goeds toe in het leven.

Vorige blog

Belgische zangers mannelijk

Volgende blog

Lukas Dhont: partner, privé, films en meer