man signing while playing guitar

Belgische zangers mannelijk

Hoe fijn is het dat je na een lange, moeizame en vermoeiende dag thuiskomt, op je zetel gaat zitten, even ademhaalt en een muziekje aanzet. Je vrolijkt immers altijd op van je favoriete artiest. Ze weten precies te vertalen hoe je je voelt of geven je een euforisch gevoel. Ook België heeft zangers die dat voor elkaar krijgen bij meerdere mensen. We zetten een aantal van de meest bekende Belgische, mannelijke zangers voor je op een rijtje. Geniet jij ook al?

Stromae

Een Nederlander zal denken dat het een Fransman is, maar wij Belgen weten wel beter. Stromae, wiens echte naam Paul van Haver is, is namelijk een begaafde Belgische muzikant en singer-songwriter. Met zijn unieke muzikale stijl heeft hij de wereld veroverd. Zijn muziek vermengt elektronische beats met poëtische teksten die diepgaande emoties en maatschappelijke thema’s verkennen.

Hij brak door met zijn hit ‘Alors on danse‘ en veroverde sindsdien de harten van velen met albums als ‘Racine Carrée‘. Stromae is niet alleen een meester in het creëren van aanstekelijke deuntjes, maar ook in het vertellen van verhalen via zijn muziek.

De top tracks van Stromae op Spotify

Feitje: Papaoutai is, ondanks de hippe beat, eigenlijk een hartverscheurend liedje. De titel van het liedje is een soort verbastering van ‘Papa où t’es?’, wat ‘Papa, waar ben je?’ betekent. Het verwijst naar de dood van zijn vader, die in een genocide in Rwanda om het leven komt.

Overigens zitten er wel vaker hele heftige boodschappen in zijn liedjes verwerkt, zoals in een van de nieuwste singels ‘L’enfer‘.

Gotye

Gotye, ook wel de zanger die voor even dood was verklaard door de CNN, is wel degelijk van Vlaamse afkomst. Overigens was die verklaring gevolg van een misplaatste grap. Gelukkig leeft onze nationale trots nog.

Hoewel Gotye niet de allergrootste artiest aller tijden is geweest, heeft hij één hit de ontzettend groot is geworden. Je wist het waarschijnlijk al, maar we hebben het over ‘Somebody That I Used to Know’. Het liedje kwam inmiddels al twaalf jaar geleden uit en is tot de dag van vandaag nog steeds overal te horen. Gotye is, for your information, trouwens de artiestennaam van Wouter de Backer. Hij is van Australisch-Vlaamse afkomst en vermaakt ons al enige tijd met zijn mooie muziek. De muzikant is op dit moment alweer 43 jaar!

De top tracks van Gotye op Spotify

Feitje: Gotye schijnt een erg lange man te zijn. Zo geeft het internet een lengte van maar liefst 1,92m weer! Mocht hij zelf eens een concert bezoeken, dan zal hij niet op zijn tenen hoeven te staan.

Frank Michael

Frank Michael, geboren als Franco Gabelli op 7 mei 1947 in Italië, is een Belgische zanger die bekend staat om zijn romantische en melodieuze muziek. Hij heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en staat bekend om zijn warme stem en charismatische podiumoptredens. Wanneer je Frank Michael hoort, hoor je een breed scala aan genres. Pop, chanson en romantische ballades, hij kan het allemaal.

Zijn talloze albums zijn dan ook geliefd bij veel fans. De liedjes zijn doordrenkt met emotie en nostalgie, waardoor het ene na het andere hart wordt geraakt. Hoewel hij niet heel actief meer is met het uitbrengen van muziek, kan je hem op 76-jarige leeftijd nog steeds horen zingen in concerten.

De top tracks van Frank Michael op Spotify

Feitje: een van de allerbekendste liedjes die hij heeft uitgebracht, ‘Toutes femmes sont les belles, bracht hij al uit in de vorige eeuw! Sommigen van jullie zullen toen nog niet eens hebben bestaan.

Milow

Milow is een van die zangers die het voor elkaar krijgt een liedje te maken dat iedereen kent, maar waar niemand de titel van kent. We hebben het over ‘Ayo Technology‘. Althans, ‘niemand’ is misschien wat overdreven. Veel zijn het er in ieder geval wel. Bij die ‘veel’ horen wijzelf ook, hoewel we een ontzettende fan van de artiest zijn.

Dat daargelaten, Milow is niet Milow in het dagelijks leven. De echte naam van deze Vlaamse is Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck. Hij is alweer 42 jaar en brengt nog regelmatig muziek uit. Zo kwam in 2022 nog het album ‘Nice To Meet You’ uit. Een echt aanradertje, wat ons betreft.

De top tracks van Milow op Spotify

Feitje: in 2020 doet Milow mee aan het Nederlandse programma ‘Beste Zangers’. Hier komt een bijzondere band tussen hem en Stef Bos naar voren en zingt hij de sterren van de hemel. Voor deze deelname deed hij overigens ook al in de Belgische en Duitse variant mee. Voor de Duitse versie ‘Sing Meinen Song’, leerde hij zelfs Duits spreken.

Eddy Wally

Een tripje naar de nostalgie wordt wel waar gemaakt als we het hebben over Eddy Wally, van wie de echte naam Eduard René Van De Walle was. Inmiddels is hij al overleden, maar nog steeds is er een aantal liedjes dat nog in de harten van Vlamingen zit.

Hij verwierf zijn nationale bekendheid dankzij zijn unieke persoonlijkheid en muziek, die vaak wordt omschreven als ‘het levenslied’. Hoe dan ook zal je hem vast wel een keer hebben gehoord, of je je er nu bewust van bent of niet. Een voorbeeld van een bekende song is ‘Ik spring uit een Vliegmachien’.

De top tracks van Eddy Wally op Spotify

Feitje: hij sprak voor ‘De Slimste Mens van de wereld’ een aantal keer een vraag in. Dit deed hij zo leuk, dat eigenlijk iedereen wel een vraag van hem wilde krijgen. Er werd nog net niet om gevochten (knipoog).

Op naar nog meer talent!

De Belgische muziekscene heeft enkele van ’s werelds meest getalenteerde en diverse zangers voortgebracht. Van de iconische Eddy Wally tot de hedendaagse sensatie Stromae, de Belgische zangkunst heeft internationale faam verworven. Met hun unieke stijlen en emotionele diepgang blijven Belgische zangers een blijvende indruk maken op de wereldwijde muziekwereld. Dus, of je nu van chanson, pop of elektronische muziek houdt, je zal altijd wel van iets kunnen genieten. We zijn nieuwsgierig naar nieuw talent dat zich deze wereld eigen maakt!

Volgende blog

Sven Ornelis: partner, gezin, huis en meer