silhouette of singing man

Maksim Stojanac: vriendin, muziek, vermogen en meer feiten

We moeten eerlijk met je zijn, toen we zijn naam voor het eerst zagen staan, moesten we heel even graven van wie dat ook alweer was. Toen we een foto zagen, konden we alleen maar denken over zijn ‘mooi boy hoofd’. Dat bedoelen we niet negatief, maar gewoon, zoals onze eerste reactie blijkbaar scheen te zijn.

Anyways, in deze blog gaat het absoluut niet over wat wij vinden, ook niet wat jullie vinden, maar over hetgeen we kunnen vertellen over Maksim Stojanac. Over de muziek die hij heeft uitgebracht, over een eventuele partner, over zijn vermogen en nog zoveel meer. Weet je wat, pak er een lekker kopje thee bij, krul je op in het hoekje van de bank en begin gauw met lezen.

Het begin van een voorspoedige carrière

Nog maar 26 jaar is ‘ie en nu al heeft hij veel succes geboekt. Naast zijn main job als zanger, is Stojanac namelijk ook presentator en acteur. De meeste mensen kennen hem trouwens van zijn rol in #LikeMe. Dit is een muzikale serie waar je het leven van een aantal muzikale jongeren volgt. In de serie vertolkt Stojanac de rol van Vince Dubois. Als je het niet hebt gezien, is het zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Hoewel Stojanac nog ‘maar’ 20 jaar was toen zijn echte carrière begon, had hij graag zich nog veel eerder op het showbizz leventje willen richten. Nou ja, spijt is iets voor later, want inmiddels zit er hij volgens mij wel gebakken bij. Andere hoogtepunten in zijn carrière tot nu toe waren:

  • in 2021 kwam zijn eerste single ‘Vechten Voor Je’ uit
  • presentator van The Voice Kids Belgie in 2022
  • 2022 markeerde het jaar van het uitbrengen van zijn eerste album genaamd ‘Maksim’
  • winnaar van BV Darts in 2023

Daarnaast deed heeft hij in 2023 het eerste seizoen van het nieuwe programma Tulpen uit Antwerpen én deed hij mee aan The Masked Singer, waarbij hij werd ontmaskert als Leeuw. Dat laatste vinden we trouwens wel een beetje ‘gek’, want vaak doen daar mensen in mee waarvan mensen in eerste instantie helemaal niet weten dat ze kunnen zingen. Nou ja, whatever, de casting is ook niet aan ons, haha!

Muziek

De muzikale carrière waar Stojanac tegenwoordig erg druk mee is, wordt trouwens allemaal in het Nederlands gezongen. Zijn liedjes vertolken vaak ervaringen uit zijn eigen (liefdes)leven. Kijk bijvoorbeeld naar de songtekst van zijn nieuwste single Leef Voor Jou:

“Van al die chicks pas ik het meest bij jou
Oh, ik ga dood en ik word gek zo zonder jou
Hoe wis ik de sporen en hoe zorg ik dat je terugkomt?”

MAKSIM in Leef Voor Jou (2024)
Luister hier het nieuwste liedje van MAKSIM

En oh ja, hij heeft weleens aangegeven in een interview dat hij liever hoort dat zijn muziek goed is, in plaats van dat hij er heel knap uitziet. En weet je, ergens begrijpen we dat ook wel. Je wil als artiest worden geadoreerd om wat je maakt, ongeacht hoe je eruit ziet. Daarentegen geloven we dat zijn uiterlijk wel degelijk heeft bijgedragen aan zijn succes. Het is toch een vorm van charisma dat je daardoor met je meedraagt.

Vriendin

Want zo’n knappe man, daar zouden veel landgenoten wel een beschuitje mee willen delen. Goed nieuws voor alle fans, want hij is sinds het voorjaar van 2023 vrijgezel. Hiervoor had hij een relatief korte relatie met actrice Ninalotte Roose, maar deze strandde om ‘privé redenen’. Hoewel ze wel als vrienden uit elkaar zijn gegaan, is het natuurlijk altijd jammer om te horen.

Een recente foto van Maksim Stojanac

Over vrienden gesproken, Stojanac heeft in het ‘echte leven’ niet eens zo heel veel vrienden. Daarvoor is eigenlijk wel een belangrijke reden en dat is dat hij al vroeg aan het werk waren. Waar leeftijdsgenoten genoten van een uitbundig studentenleven, was Stojanac met hele andere dingen bezig. Jammer, maar zeker niet onvermijdelijk.

Afkomst

Aan zijn achternaam doet het je vast vermoeden dat Stojanac niet een hele doorsnee achternaam heeft. De kans bestaat dan ook dat zijn roots oorspronkelijk niet in België liggen. En in zekere zin klopt dat als een bus. Zo is zijn vader van Servische afkomst en is zijn moeder half-Oekraïens, half-Russisch, maar Stojanac zelf is in Antwerpen geboren. Dat van zijn moeder klinkt als een vrij lastige combinatie gezien de huidige oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Zo is Stojanac ook naar Oekraïne geweest om zijn familie te bezoeken. Het bleek een heftig bezoekje waar het ineenstorting van het land maar al te duidelijk werd. Benieuwd naar dit bezoek? Het is allemaal te zien in het programma ‘Tussen oorlog en leven’.

Vermogen

Terug naar een wat luchtiger onderwerp wat Stojanac betreft en dat is zijn vermogen. Hij heeft inmiddels al veel bekendheid vergaard en heeft aan verschillende tv-programma’s meegedaan (en heeft een aantal gewonnen) dus dat zal vast het een en ander hebben opgeleverd. Helaas moeten we je teleurstellen dat we hier niet heel veel informatie over hebben. Natuurlijk zal hij het vast niet slecht hebben en zal hij echt niet hoeven te klagen, maar vergis je er niet in dat het leven van een artiest soms wat onzeker kan zijn. Overigens heeft hij weleens aangegeven dat hij dankbaar is dat zijn mama naar België is gekomen en dat hij en zijn broer zijn opgegroeid in een welvarend land. Goed om te horen, nietwaar?

Conclusie

In conclusie heeft Maksim Stojanac zich bewezen als een veelzijdige artiest met een indrukwekkende staat van dienst in zowel dans en zang als acteren en presenteren. Zijn toewijding aan zijn ambacht en zijn talent zijn onmiskenbaar inspirerend. Op naar nog veel leuke hits, fantastische samenwerkingen, leuke deelnames aan tv-programma’s en nog veel meer van dat!

Vorige blog

Beste restaurants voor lunch in Antwerpen

Volgende blog

Regi Penxten: vriendin, dochters, carrière en meer informatie