People Walking Inside Building

Beste restaurants voor lunch in Antwerpen

We heten je van harte welkom in het bruisende Antwerpen, waar je kan genieten van de cultuur, een gezellige sfeer en, niet te vergeten, van allerlei culinaire hoogstandjes. Van knusse cafés tot trendy eetgelegenheden, Antwerpen heeft voor ieder wat wils. Geniet hier van de heerlijkste gerechten, bereid met verse ingrediënten en gepresenteerd met een vleugje Belgische gastvrijheid.

In deze blog zullen we een aantal van de leukste eettentjes voor je opsommen. Het kan zijn dat je naast de lunch, er ook kan ontbijten, brunchen of zelfs kan dineren, maar wij zullen ons met name richten op het lunchmenu. Zo kan je tussen al het shoppen en cultuur snuiven door even heerlijk tot rust komen met een broodje en zoiets als een sapje of een lekker koffietje. Klaar om je opties te verkennen? Lees dan gauw verder en laat je verassen door de culinaire schatten die deze stad te bieden heeft.

#1 Graanmarkt 13

Graanmarkt 13
2000 Antwerpen

Prijsklasse: €€€ – €€€€

Goedkoop is het niet, maar als we de reviews mogen geloven, is het wel heerlijk. Althans, daar zijn de meningen nog weleens over verdeeld, maar in principe zou het goed moeten zijn. Ga voor een heerlijk stukje gerookte zalm of kies voor een Ceasar salade. Een iets zwaarder gerecht, zoals een lasagne met kreeft, zou je ook kunnen krijgen. Je gaat hier dus niet ‘even’ heen om te zitten, nee, het is een hele experience. Een glaasje wijn erbij en hup, je kan er na deze lunch weer volledig tegenaan. Met het stapje sjees je zo weer de hele stad door naar de volgende winkel/ het volgende museum.

#2 Msemen

Hoogstraat 34
2000 Antwerpen

Prijsklasse: €€

Iets wat absoluut niet te vergelijken is met het tentje dat we hierboven hebben neergezet, is Msemen. Bij dit restaurant zal je je wanen in de Marokkaanse cultuur. Sterker nog, de naam van het restaurant verwijst naar een soort Marokkaanse pannenkoek die in dat land doorgaans bij een maaltijd wordt geserveerd. In ieder geval is het eten héérlijk en zal je smaken proeven zoals je die nog nooit eerder hebt geproefd. Het menu is overigens niet heel uitgebreid, dus als je niet van dit soort smaken houdt, dan is dit misschien niet het tentje voor jou. Aan de andere kant is het wel heel goed te betalen, want je kan al voor minder dan €15,00 per persoon klaar zijn.

#3 MOOY

Lombardenvest 19
2000 Antwerpen

Prijsklasse: €€ – €€€

Wil je Instagram-waardig plaatjes maken van je eten? Ga dan naar MOOY. Dit hippe en trendy tentje heeft namelijk een volledig roze interieur. Gelukkig heeft het tentje overigens wel haar beleid aangepast, waardoor je er waarschijnlijk wel terecht kan. Eerder merkten ze dat er mensen gingen zitten die de hele dag nauwelijks iets bestelden en er dus voor zorgden dat MOOY veel inkomsten misliep. Houd vanaf 1 januari 2024 rekening met een maximale lunchtijd van 1,5u en een maximale ‘gebak-eettijd’ van 1 uur. Nou ja, afgezien van dat is het lekker smikkelen hoor.

#4 Kaffeenini

Nationalestraat 114A
2000 Antwerpen

Prijklasse: €€

In principe is dit een koffiebar, maar je kan er ook heerlijk lunchen (en ontbijten). Het menu bestaat voornamelijk uit bagels en salades, bij het ontbijt heb je wat andere gevarieerde keuzes. Misschien niet het meest uitgebreid qua lunch, maar zeker de moeite waard om toch heen te gaan. Al is het alleen maar om een van hun koffie’s uit te proberen of te genieten van een heerlijke homemade iced tea, heerlijk toch? Verder is het goed om te weten dat je letterlijk elke dag in de week terecht kan. En in het weekend geldt zelfs een all day breakfast optie, dus dat zou je ook nog tijdens de lunch kunnen bestellen.

#5 WASBAR

Meerdere adressen in Antwerpen. Raadpleeg Google Maps voor het dichtstbijzijnde restaurant

Prijsklasse: €€ – €€€

We gaan weer terug op de bageltour, want ook dit adresje maakt de heerlijkste bagels van Antwerpen. Uniek aan deze bagels is, is dat je ook kan kiezen voor een burger bagel. Toch wel wat variatie dus, in plaats van dat je slechts geniet van een bagel met roomkaas en zalm, om maar een veelvoorkomend bagelbeleg te noemen. Goed, verder kan je bij dit tentje ook terecht voor je ontbijt of brunch en zal je er ook goed zitten voor een lekker taartje bij de koffie. Zo’n taartje die je wel hebt verdiend na een lange dag hard shoppen.

#6 NO WORRIES

Kribbestraat 20
2000 Antwerpen

Prijsklasse: €€

Oké, oké, we geven het toe. Dit plekje is eigenlijk een tentje om heerlijk te ontbijten. Echter hebben zij een concept waarbij je elke dag dat ze geopend zijn, de hele dag kan genieten van het ontbijt dat ze serveren. Met andere woorden: als je tijdens je lunch zin hebt in een ontbijtbowl, dan ben je hier aan het goede adres. De recensies zijn ontzettend goed en je zal zien dat het jou ook zal bevallen. Ennûh, voor alle vegetariërs onder ons: veel opties zijn al in de basis vegetarisch of kunnen op een vegetarische manier worden gemaakt. Voor zij met een allergie wordt het misschien wel wat lastiger, want kruisbesmettingen kunnen in de keuken niet worden voorkomen.

Conclusie

Na een smakelijke verkenningstocht door de lunchscene van Antwerpen kunnen we concluderen dat deze stad een waar paradijs is voor fijnproevers. Met haar diverse culinaire aanbod, gastvrije ambiance en levendige sfeer, biedt Antwerpen een onvergetelijke eetervaring voor iedereen. We zouden zeggen, laat je verwachtingen los, volg je smaak en laat je verrassen door de ongekende culinaire schatten die Antwerpen te bieden heeft. Eet smakelijk en geniet van elke hap. We hopen dat je jouw dagje Antwerpen tot een waar succes hebben kunnen maken!

Vorige blog

Emma Moortgat: carrière, gezinsleven en meer feiten

Volgende blog

Maksim Stojanac: vriendin, muziek, vermogen en meer feiten