silhoeutte of woman making a jump shot

Emma Moortgat: carrière, gezinsleven en meer feiten

Nog maar 28 jaar is ze, en nu al krijgt ze de kans te acteren in een van de grootste series en films die ons land kent. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Emma Moortgat, zoals de titel je waarschijnlijk al deed vermoeden. Deze dame heeft een bijzondere achtergrond, is anders dan andere acteurs helemaal niet van jongs af aan aan het acteren en kent een fenomenale familie.

In deze blog zullen we je van alles vertellen over deze jongedame. Van carrière tot het warme nest waar ze uitkomt: van alles zal de revue passeren. We hopen dat jij net zo geïnspireerd raakt als wij en misschien ook wel kan gaan geloven dat er veel meer kan dan je denkt. Nieuwsgierig? We houden je niet langer op dus begin lekker met lezen, zouden we zeggen!

Wie is Emma Moortgat?

Hè? Moortgat? Dat is toch die ene va… Ja, inderdaad, laten we daar maar gelijk mee beginnen, zodat we ons daarna weer kunnen richten. Emma Moortgat is niet (of wel) geheel toevallig de dochter van Michel Moortgat, de huidge zaakvoerder van het familiebedrijf brouwerij Duvel-Moortgat. Het werd een aantal jaar geleden nog geschat op een waarde van meer dan anderhalf miljard en het familievermogen zou er ook niet minder om zijn. Maar goed, Emma zelf heeft weleens aangegeven dat ze niet per definitie de ambitie heeft om in het bedrijf te gaan, dus voor nu laten we het dan ook hierbij.

Moortgat (Emma dus) heeft, zoals we in de inleiding al verklapten, een wat irreguliere weg naar haar huidige carrière genomen. We vertellen je er dan ook graag over, omdat we denken dat het erg inspirerend is.

Carrière

In plaats van een jeugd vol dromen van schitteren op het doek, was de jonge Emma nog niet echt getriggerd om iets met acteren te willen Deon. Zo haalde ze allereerst haar bachelordiploma in management. Moortgat’s liefde voor acteren was toen wel aangewakkerd, maar haar ouders moedigden haar aan om toch nog een master te doen. Dit deed ze inderdaad succesvol en na vijf jaar had ze de basis gelegd om toch te kiezen voor en wat meer onzeker bestaan. Na een summercourse acteren in LA, Amerika was ze helemaal om en besloot de opvolgende drie jaar te studeren aan een toneelschool in Parijs. Hoewel de concurrentie moordend was, behield ze altijd haar eigen rust en werd uiteindelijk gecast voor grote series in ons land. Na een paar bijrollen was het namelijk tijd voor:

  • een bijrol in de film The Last Front (o.a. met bekende Game of Thrones acteur Iain Glen)
  • een hoofdrol in de serie Dertigers (ze vertolkt het personage van Laura)
  • een rol in de serie Knokke Off (als de rijke zus)

Wat er nu nog verder op de agenda staat, is ons helaas niet bekend.

Achtergrond betekent niet alles

Hoewel Moortgat er zich dondersgoed van bewust is dat ze uit een rijk nest komt, wil ze zich daar niet teveel op focussen. Ze heeft misschien de kans gehad om te studeren en een sprong in het diepe te nemen, maar het is niet dat haar familie haar definieert als persoon. Sterker nog, ze heeft weleens aangegeven dat ze ‘gewoon’ wil worden gezien als Emma, wie een mens van vlees en bloed is met de bijbehorende gevoelens. Kijk je bijvoorbeeld naar een idool van Emma, dan zou ze een dergelijke vraag beantwoorden met de namen Matthias Schoenaerts (acteren) of Michelle Pfeiffer (stijl). Een droom van Emma is bijvoorbeeld, om net als Matthias Schoenaerts, die ook perfect drietalig is, in een buitenlandse productie te spelen.

Privéleven

Op de Instagram-pagina van Moortgat verschijnen op en duur de meest prachtige foto’s. Het is dan ook geen geheim dat ze door velen wordt gezien als een knappe verschijning. Zo’n iemand met wie je wel een beschuitje zou willen delen, zeg maar. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande foto:

De reden voor de bijna perfecte plaatjes is overigens redelijk voor de hand liggend: Moortgat staat ook nog weleens model voor verschillende merken. Maar goed, dat zegt natuurlijk niks over haar persoonlijkheid of dat mensen haar er aantrekkelijk uit vinden zien.

We vroegen ons uit nieuwsgierigheid overigens wel af of ze misschien een lief heeft. In een interview van een jaar geleden voor de HLN (Het Laatste Nieuws) gaf ze in ieder geval aan dat dat niet zo is. Op dat moment had ze er nog niet echt behoefte aan. Zelf komt ze wel uit een warm nest dus ooit zal het misschien wel zover zijn, maar nu dus nog niet. Echter zijn we al wel een jaar verder en kan het zo zijn dat achter de schermen wel een aantal dates plaatsvinden. Nou ja, als het zo zou zijn, zouden we dat natuurlijk hartstikke leuk vinden.

Toekomst

Hoewel heel veel mensen het allerliefst een glazen bol zouden willen hebben waarmee je in de toekomst kan kijken, is dat helaas geen werkelijkheid. Met andere woorden: wij kunnen je ook niet vertellen wat de toekomst voor Emma Moortgat zal betekenen. Wellicht geeft ze haar acteerschap op en gaat in het bedrijfsleven werken. Misschien kiest ze toch voor een aandeel in het bedrijf van haar familie of maakt ze wel haar droom waar om in een buitenlandse productie te spelen. Hoe dan ook wensen we Emma al het geluk van de wereld toe. Ça passe ou ça casse, zoals Emma zelf weleens heeft gezegd.

Vorige blog

Wat is basofilie? Symptomen, oorzaken en een te hoge waarde

Volgende blog

Beste restaurants voor lunch in Antwerpen