red and black box on brown wooden table

8x De leukste kaartspellen voor 2 personen in 2024

Roep je partner/ vriendin/ vriend/ moeder/ vader/ zusje/ broertje/ oma/ opa/ tante/ oom/ … maar, want het is tijd om een kaartspel te spelen! Een kaartspel spelen is ontzettend vermakelijk. Het kost je namelijk vaak niet heel veel tijd, het bevordert sociale interactie op een unieke wijze en vereist ook nog wel iets van je vaardigheden.

Een kaartspel kan je eenvoudig leren en kan je zo even spelen wanneer je een uurtje tijd ‘overhebt’. Wij zijn in ieder geval fan en willen jou ervan overtuigen om aan de slag te gaan. Maar, eerlijk is eerlijk, dan is het wel handig dat je überhaupt een kaartspel hebt. In deze blog vertellen we je wat de leukste kaartspellen voor 2 personen zijn in 2024. Lees je gauw veder? Dan kan je het spel vanavond al bestellen en misschien morgen al wel spelen. Net op tijd voor het weekend, dus!

#1 White Goblin Games – The Mind – Kaartspel

Prijs: €12,95
Beoordeling: 4,3 ⭐️⭐️⭐️⭐️

The Mind is een fascinerend kaartspel waarbij spelers moeten samenwerken om kaarten in oplopende volgorde te spelen, zonder te communiceren. Het draait allemaal om intuïtie, timing en verbinding met je medespelers. Een unieke en meeslepende ervaring die zorgt voor spanning en teamwork. Hoewel je na een tijdje het ’trucje’ wel doorhebt, is het toch leuk om keer op keer te blijven spelen. Bovendien kan je altijd nog overwegen om een van de andere varianten aan te schaffen. Lees The Mind Extreme of The Mind Soulmates.

#2 Exploding Kittens Originele Editie – Nederlandstalig Basis Kaartspel

Prijs: €19,99
Beoordeling: 4,7 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Och, wat hebben we dit toch veel gespeeld. Exploding Kittens is een kaartspel waarbij je elkaar moet proberen te ontwijken en te voorkomen dat de ander een ‘exploding kitten’ wordt. Het spel vraagt iets van je strategisch denken, bluf en geluk. Wat ons betreft hét spel als je wel een beetje houdt van chaos. Misschien is het kaartspel iets duurder dan andere, maar gezien de fantastische beoordelingen is het absoluut de moeite waard. Geloof ons maar gewoon, anders kan je het spel altijd nog weggeven aan iemand anders.

#3 Sushi Go – Kaartspel

Prijs: €12,95
Beoordeling: 4,5 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Dit spel is vooral een snel spel. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk bepaalde combinaties van sushi gerechten bijeen verzamelt. Je verdient punten wanneer je bijvoorbeeld de maki rolls hebt gemaakt of een complete set sashimi hebt verzameld. In ieder geval iets waar je binnen een kwartier mee klaar kan zijn. En oh ja, een tip voor jou van ons, vergeet je toetje niet, anders heb je nog steeds de kans om te verliezen.

#4 Mattel Games Skip-Bo – Kaartspel

Prijs: €10,19
Beoordeling: 4,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Skip-Bo, ook bekend als ‘Het kaartspel dat vriendschappen vernietigt en families uit elkaar drijft!‘ Het spel lijkt in eerste instantie onschuldig, totdat je vast komt te zitten met een stapel kaarten waar je geen kant mee op kunt. Het is alsof het universum samenspant om je te laten verliezen, terwijl je vrienden en/ of familie triomfantelijk lachen om je falen. Maar hé, het is het allemaal waard, toch? Anyway, iedereen kent het spel waarschijnlijk wel en iedereen zal het wel, voor at least één potje, met je willen spelen.

#5 Beverbende Kaartspel

Prijs: €10,50
Beoordeling: 4,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Beverbende gaat om geheugen, gaat om strategie, een beetje bluffen en wat geluk. Het is een leuk spel waarbij je moet zorgen dat alle kaarten voor je een zo laag mogelijke score betreffen. Maar, je mag de kaarten in eerste instantie niet allemaal bekijken en het kan zomaar zijn dat een kaart met een (mogelijk) lage waarde van je wordt gestolen. Vervelend, maar ja, jij kan hetzelfde ook bij je tegenstander doen, toch? Het spel kan je met z’n tweeën spelen, maar is ook leuk als je met meerdere bent!

#6 Take 5! Kaartspel

Prijs: €9,99
Beoordeling: 4,7 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

In dit spel draait alles om het vermijden van strafpunten terwijl je probeert kaarten in oplopende volgorde te spelen. Het lijkt simpel, totdat je gedwongen wordt om kaarten te nemen die je punten kosten. Met elke zet moet je zorgvuldig je strategie overwegen en hopen dat het geluk aan jouw kant staat. Het is een spel vol spanning, anticipatie en soms wanhoop, maar ook vol vreugde als je erin slaagt om de minste strafpunten te verzamelen.

#7 Jaipur – Kaartspel

Prijs: €18,29
Beoordeling: 4,6 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dit spel is wat ingewikkelder dan een spel als Skip-Bo, maar nog steeds de moeite waard om te spelen. In dit spel is het doel da tje aan de hand van tactiek de beste handelaar van de Maharadja wordt. Je bent constant bezig om te overwegen of je iets wel of niet gaat verkopen, terwijl je tegelijkertijd ook nog de zorg draagt voor een aantal kamelen die je op handen hebt. Na een keertje spelen zal je het wel onder de knie hebben. Het handigst is dat een van de twee het al eerder heeft gespeeld, zodat het begrijpen van het spel wat soepeler verloopt.

#8 Vlotte Geesten Kaartspel

Prijs: €14,84
Beoordeling: 4,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

In het spel Vlotte Geesten moeten spelers zo snel mogelijk objecten identificeren en grijpen die overeenkomen met de combinatie van twee kaarten die worden omgedraaid. De kaarten tonen kleuren en vormen, en als bijvoorbeeld een kaart met een rode appel en een kaart met een groene appel worden omgedraaid, moeten spelers de appel grijpen die zowel rood als groen is. Het draait allemaal om snelheid en observatie, omdat spelers moeten reageren voordat hun tegenstanders dat doen om punten te verdienen en het spel te winnen.

Zo, we hopen dat je met bovenstaande spellen voorlopig wel vooruit kan! Geniet ervan ennûh, wel winnen, hè!

Vorige blog

Gert Verhulst: vermogen, bedrijven, relaties, kinderen en meer feiten

Volgende blog

Wat is basofilie? Symptomen, oorzaken en een te hoge waarde