a white radiator in a room

Zo tover je saaie radiatoren om tot stijlvolle meubelstukken

De radiatoren zijn doorgaans niet de meest fraaie meubelstukken in huis. Ze zijn eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad. Een radiator is een onmisbaar onderdeel van het verwarmingssysteem in menig woning. Je hebt ze in vlakke uitvoering of met ribbels (bedoeld om een groter oppervlak te creëren voor de warmteafgifte) maar dan heb je het ook eigenlijk wel een beetje gehad met de keuzes. Vaak is de radiator een onderdeel van de ruimte dat we op de koop toe nemen en waar we ons interieur omheen proberen te creëren. In dit artikel ontdek je waarom dit eigenlijk een onlogische werkwijze is en hoe het beter kan.

Eenheid creëert rust in de ruimte

Om een ruimte in huis goed in harmonie te brengen, is het van belang dat je eenheid in de toegepaste meubels brengt. Maar waar je elk denkbaar meubelstuk vrij eenvoudig kunt vervangen door het weg te halen uit de ruimte en er iets anders voor terug te plaatsen, geldt dat niet voor de radiator. Die zit immers vast aan de wand of aan de vloer en is bovendien middels een buizensysteem verbonden aan het totale verwarmingssysteem. Met behulp van een radiatorombouw kun je er echter voor zorgen dat de radiator zelf uit het zicht verdwijnt. De ombouw kies je zodanig dat die goed aansluit bij de overige elementen in de ruimte.

Optisch fraaier en nog handig ook

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een radiatorombouw. Op de eerste plaats is radiatorbekleding doorgaans optisch een stuk fraaier dan de pure, kale radiator. Bovendien biedt een ombouw ook allerlei praktische voordelen. Je kunt bijvoorbeeld op deze manier slim de ruimte terugwinnen die je verloren hebt door het plaatsen van de radiator. Veelal kun je de ombouw namelijk gebruiken als een extra meubelstuk, bijvoorbeeld om decoratieve items op te plaatsen. Je zou er zelfs een extra werkplek van kunnen maken. Houd er dan wel rekening mee dat de ombouw, die doorgaans uit staal wordt gefabriceerd, zelf ook warm zal worden.

Eenvoudig zelf te monteren

Het plaatsen van een radiatorombouw is heel eenvoudig. Je bestelt het product geheel naar eigen wens, waar het de afmeting en kleur betreft. Vervolgens krijg je het als bouwpakket toegestuurd en kun je in slechts enkele minuten tijd de ombouw op zijn plek zetten. Ook het demonteren van de ombouw is eenvoudig, waardoor onderhoud een peulenschil wordt.

Vorige blog

De ultieme gids voor het kiezen van de juiste spiegel voor elke kamer

Volgende blog

10 Interessante feiten over Bitcoin