woman hugging other woman while smiling at beach

Dingen om te doen met je bestie

Vriendschappen zijn een essentieel onderdeel van ons leven. Ze brengen vreugde, steun en verbondenheid. Het is belangrijk om af en toe quality time door te brengen met je beste vriend(in) om de band te versterken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Maar ja, als je elkaar al zó lang kent en al zó veel met elkaar hebt gedaan, is de inspiratie om iets te doen misschien op.

Vandaar ben je waarschijnlijk ook bij deze blog aanbeland, om te zoeken naar inspiratie dus. We vertellen het je graag en horen na afloop natuurlijk ook graag hoe jullie het hebben gehad. Je wil waarschijnlijk je leven lang nog met elkaar delen, dus dan is het wel leuk als je eens in de zoveel tijd hoe dan ook wat leuk ervaart, nietwaar?

#1 Wandelen in de natuur

Wandelen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, nee, het is ook goed voor je mentale welzijn. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat tegenwoordig ‘wandeltherapie’ erg populair is. Maar goed, wandelen in de natuur zal zorgen dat jullie kunnen ontspannen en kunnen genieten van wat quality time samen. Zonder dat er tientallen anderen op het terras horen wat jullie allemaal te vertellen hebben, zeg maar. Het is misschien een investering om er te komen, maar achteraf zal je merken dat je het vaker wil doen.

Tips voor een geslaagde wandeling

 • Kleed je allebei leuk aan. Je kan dan bijvoorbeeld ook leuke foto’s maken, om herinneringen vast te leggen. Dat er dan ook eentje op de socials verdwijnt, is helemaal mooi meegenomen.
 • Neem wat lekkers mee voor onderweg. Met een klein picknickkleedje en wat snacks kom je al een heel eind. Daarvoor is mooi weer wel handig, anders zou je nog kunnen overwegen om op een terrasje te gaan zitten.
 • Kies een mooie route uit die past bij jullie niveau. Niets is zo vervelend als een te lange, vermoeiende route waar jullie allebei niet blij van worden.

#2 Samen koken en bakken

amen koken en bakken is niet alleen leuk, maar het creëert ook een gevoel van saamhorigheid. Het delen van recepten en het samen bereiden van maaltijden versterkt de band tussen vrienden. Dat het dan een keertje verkeerd gaat, maakt dan natuurlijk ook niet uit. Is alleen maar leuk voor de herinnering toch? Voorbeelden die we je kunnen geven zijn trouwens sushi, muffins en pizza’s. Sounds like a great plan, doesn’t it?

Tips voor een geslaagde kook- en bakdag

 • Zet een leuke afspeellijst op om de sfeer te verhogen. Het is nooit een slecht idee om de bangers uit jullie verleden met veel herinneringen af te spelen. Alleen maar leuk, vinden wij tenminste.
 • Verdeel de taken eerlijk en werk samen als een team, want niets is zo vervelend dat het allemaal op één persoon aankomt. Het is juist de bedoeling dat jullie samen iets doen, toch?
 • Maak van tevoren een boodschappenlijstje om stress te voorkomen. Iedereen weet immers dat een goede voorbereiding het halve werk is. Ennûh, ook dat is leuk, om lekker samen door de supermarkt te struinen.

#3 Spelletjesavond

Dit is nou een voordeel van een geweldige manier om competitief te zijn, maar ook om samen te werken en elkaar beter te leren kennen. Althans, dat laatste zal inmiddels wel goed zitten. Echter mond zo’n avond vaker dan eens uit op de meest diepgaande gesprekken. Je komt dan echt eventjes tot de kern met z’n tweetjes, kan uitspreken waar je mee zit en ervaart nog meer van die momenten.

Tips voor een geslaagde spelletjesavond

 • Een potje Monopoly kan er hevig aan toe gaan en dat kost veel energie. Gelukkig zijn jullie voorbereid en hebben jullie genoeg lekkere snacks en drankjes gehaald, om de energie hoog te houden.
 • Een scorebord is mogelijk leuk als je in bent voor een extra competitie element. Maar deze tip moet je echt alleen maar uitvoeren als je er zin in hebt, anders zal het alleen maar leiden tot frustratie.
 • Vergeet niet om foto’s te maken van de winnaar (en de verliezer) van elke ronde. Is leuk. Echt waar, hoor.

#4 Creatieve activiteiten

Steeds vaker zie je voorbij komen dat vriendinnen kiezen voor een middagje freubelen. Het is immers toch een manier om de verbeelding te stimuleren en je expressie de vrije loop te laten. Denk aan het verven van kaarsen, haken, überhaupt verven en bijvoorbeeld zoiets als armbandjes maken. Laat beide jullie creativiteit de vrije loop en geniet van het proces. Hoewel het uiteindelijke resultaat wellicht niet echt tot de verbeelding spreekt, gaat het natuurlijk eerder om het feit dat jullie lekker bezig zijn. Gewoon omdat het kan en niet omdat het moet, zoals dat op school bijvoorbeeld altijd het geval was.

Tips voor een geslaagde creatieve sessie

 • Moedig elkaar aan om buiten de kaders te denken en te experimenteren. Als een van jullie vraagt ‘zal ik dit doen?’ moet het antwoord van de ander meteen ‘ja, natuurlijk’ zijn. Anders blijft het allemaal zo saai, toch?
 • Wees niet bang om fouten te maken; het gaat om het plezier van het creëren. Precies wat we net eigenlijk al zeiden: het gaat niet om het eindresultaat, maar om het proces. Plezier maken, dat is wat we graag zouden willen zien bij de bewerkstelliging hiervan.
 • Komen we weer aan, maar een leuke afspeellijst zorgt er echt voor dat het de boel wat meer spicy maakt. Je zal zien dat in een geconcentreerde modus, je vanzelf mee gaat zingen. Wij zijn fan!

Conclusie

Quality time doorbrengen met je beste vriend(in) is van onschatbare waarde voor een sterke en gezonde vriendschap. Door samen diverse activiteiten te ondernemen, van wandelen in de natuur tot het organiseren van thema-avonden, versterk je niet alleen de band met elkaar, maar creëer je ook kostbare herinneringen die een leven lang meegaan. Thema-avonden, jazeker? We zouden nog honderduit kunnen praten over ideeën van wat je zou kunnen doen. Benieuwd naar meer? Stuur gerust even je vraag op, wellicht verschijnt er binnenkort dan weer een nieuw blog in dit thema.

Vorige blog

Regi Penxten: vriendin, dochters, carrière en meer informatie

Volgende blog

Uitgaven bijhouden in een app? Dat kan zeker!