Innovatie en ontwerp van trapliften

Trapliften zijn een onmisbaar hulpmiddel voor mensen die moeite hebben met traplopen. Wanneer u last heeft van mobiliteitsproblemen brengt een traplift u veilig en comfortabel naar boven en beneden. Dankzij voortdurende innovatie bieden moderne trapliften een betrouwbare en stijlvolle oplossing voor het traplopen. In dit artikel gaan we dieper in op de nieuwste ontwikkelingen in de technologie van een traplift.

Het basisprincipe van een traplift

Een traplift bestaat uit een stoel die via een rail langs de trap omhoog en omlaag beweegt. De traplift is voorzien van twee oplaadbare accu’s. Deze accu’s zorgen voor de stroomvoorziening van de motor, waardoor de traplift zelfs tijdens een stroomstoring blijft functioneren. De traplift is eenvoudig te bedienen met de draadloze afstandsbediening en de schuifknop op de leuning van de stoel.

Inmeten van de traplift

De productie van een Otolift traplift begint met het nauwkeurig inmeten van de trap met een meetkit. In deze meetkit zitten markers met een QR-code die over de trap worden verspreid. Deze markers worden gefotografeerd met een iPad om een 3D-beeld van de trap te creëren. Dit beeld vormt de basis voor het ontwerp van de rail. Met een Augmented Reality tool wordt de traplift op uw trap geprojecteerd, zodat u een realistisch beeld krijgt van hoe de traplift er op uw trap uit komt te zien.

Innovaties in techniek en design

De technologische vooruitgang in trapliften is indrukwekkend. De stoelen zijn voorzien van borstelloze motoren, die stiller en krachtiger zijn en een langere levensduur hebben. Een ander innovatief aspect is de Reverse Drive Technology, waarmee de stoel achteruit kan rijden op smalle trappen. Dit zorgt ervoor dat u tijdens de rit niet met uw knieën tegen de muur botst.

Maatwerk en esthetiek

Een van de sterke punten van moderne trapliften is hun maatwerk en esthetiek. Doordat de traplift op maat wordt gemaakt voor uw trap, kunt u de traplift aanpassen aan uw wensen. Voor de bekleding van de stoel heeft u de keuze uit stof, kunstleer of leer in verschillende kleuren. De rail van de traplift is beschikbaar in de standaardkleuren crèmewit, grijs, bruin of zwart. U kunt ook kiezen voor de extra optie waarbij de rail van de traplift in elke gewenste RAL-kleur kan worden gecoat. Dit zorgt ervoor dat de traplift niet alleen functioneel is, maar ook naadloos past bij het interieur​.

Veiligheid en gebruiksgemak

Veiligheid staat voorop bij het ontwerp van trapliften. De stoel van de traplift is uitgerust met een veiligheidsgordel en armleuningen, zodat u veilig en comfortabel zit. De traplift beweegt soepel en stil langs de rail. Bovenaan de trap draait de stoel automatisch naar de overloop voor een veilige op- en afstap. De stoel, armleuningen en voetenplank zijn inklapbaar wanneer de traplift niet gebruikt wordt, zodat de trap toegankelijk blijft voor anderen.

Kostenbesparende opties

De aanschaf van een traplift kan een investering zijn. U kunt op de kosten besparen door een traplift tweedehands aan te schaffen. Tweedehands trapliften worden volledig gereviseerd en opnieuw passend op uw trap gemaakt. Tijdens het reviseren van de traplift controleren ervaren monteurs alle belangrijke onderdelen zoals de motor en accu’s. Een tweedehands traplift bestaat uit herbruikbare materialen met een lange levensduur en biedt dezelfde veiligheid en comfort als een nieuwe traplift.

Trapliften combineren moderne technologie met maatwerk om veiligheid en comfort te bieden voor mensen met verminderde mobiliteit. Met een traplift blijven alle verdiepingen van uw huis bereikbaar en kunt u langer zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen.

Vorige blog

Het perfecte cadeau voor een 14-jarige: tips en inspiratie

Volgende blog

Bouwprojecten met minder CO2 uitstoot worden de norm