Winkelen in Nederland: Modetips

Het kan soms moeilijk zijn om te weten waar je bepaalde items voor je nieuwe garderobe moet kopen. Besteed aandacht aan dit artikel, want het zal dienen als blauwdruk voor hoe je moet winkelen in Nederland.  De volgende details zijn opgenomen in deze winkelgids voor Nederland om je te helpen:

Een overzicht van de Nederlandse mode

Over het algemeen is de alledaagse Europese mode iets verfijnder dan de Amerikaanse stijl. Dit betekent niet dat je pakken moet dragen naar je werk. Overweeg een stijlvolle top (of een top die je ook naar je werk zou dragen) in combinatie met een goed zittende jeans (donkere tinten blijven altijd een goede optie).

Jeans met een slanke of smalle pasvorm zijn de beste keuze. Als dat niet je ding is, ziet getailleerde denim, ongeacht de stijl van de broek, er altijd stijlvol uit. Door bijvoorbeeld de pijpen in te korten, voorkom je dat er extra stof zichtbaar is aan de onderkant. Als je bedenkt hoeveel tijd je in Nederland zult doorbrengen met lopen en fietsen, is comfort van het grootste belang! Winkelen hoeft niet alleen maar saai te zijn, dus vergeet daarnaast niet de Amsterdamse rondvaarten, gokken in casino Belgie en nog veel meer.

Nieuwe kleren nodig? Bekijk onze gids voor Nederlandse kledingcentra

In tegenstelling tot sommige andere landen is Nederland erin geslaagd om deze centrale locaties als primaire winkelgebieden te behouden. Aan de rand van de stad liggen speciaal gebouwde retailparken waar enkele van de grotere winkels gevestigd zijn. Maar als je geen auto hebt, hoef je je geen zorgen te maken: zelfs winkelcentra buiten de stad hebben een eersteklas fietsinfrastructuur.

Op weekdagen en zaterdagen gaan winkelcentra in Nederland meestal om 8.00 of 09.00 uur open en sluiten ze om 18.00 uur. In kleinere steden en dorpen kunnen de zondagstijden variëren, maar in grotere winkelcentra veranderen ze niet. Het is mogelijk dat sommige winkels in landelijke gebieden op maandagochtend sluiten. Controleer dit van tevoren, want de meeste winkels hebben een lijst met openingstijden bij de ingang hangen.

Warenhuizen in het Nederlands

Ook al zijn er niet zo veel warenhuizen als in andere Europese landen, het aanbod maakt dat ruimschoots goed. De Bijenkorf is het bekendste warenhuis van Nederland. Dit luxe warenhuis is verspreid over zeven belangrijke stadscentra in Nederland, met als bekendste locatie de Dam in Amsterdam.

Deze warenhuizen hebben een breed assortiment aan luxe artikelen, waaronder herenmode en alles daartussenin. Sommige inwoners noemen HEMA ook wel een winkelcentrum. HEMA is eigenlijk meer een mix van winkels die een grote selectie nuttige producten bieden, variërend van basiskleding tot fietsaccessoires. Grotere winkels bieden ook boodschappen, terwijl andere een eetzaal hebben waar je kunt genieten van een HEMA rookworst, een specialiteit van Nederland.

Accessoires, schoenen en kleding

Grote Nederlandse steden hebben meestal een centraal winkelgebied met een verscheidenheid aan winkels voor heren-, dames- en kinderkleding. De populairste Nederlandse modewinkels zijn C&A, WE en America Today, naast HEMA. In veel kleinere plaatsen en buurten, zoals Wibra en Zeeman, vind je ook kleding- en textielwinkels met korting.

Vorige blog

Lifestyle modetips die je versteld zullen doen staan

Volgende blog

Bed kopen? Zo maak je de juiste keuze!